Кои други държави затягат мерките

1 286
  • В северната ни съседка Румъния се връща вечерният час
  • В шест региона на Русия дните до 7 ноември са обявени за неработни
  • В Чехия носенето на маски на закрито става задължително, включително и на работното място

Защо е важно?

Вкарването на зеления сертификат и новите правила будят недоверие в българските граждани, мислейки си, че новото затягане на мерките се случва само у нас. Докато това се случва във всички държави с нисък ваксинационен процент на глава от населението.

Каква е новината?

Редица страни затягат мерките срещу коронавируса. В Румъния излизането във времевия отрязък от 22 до 5 часа ще бъде забранено за неваксинираните. Имунзираните и преболедувалите няма да имат ограничения. Още по-строги мерки са в сила в Русия. От днес в шест региона на страната хората няма да работят. Президентът Владимир Путин определи платени неработни дните от 28 октомври до 7 ноември.

Голямата картина

Докато държавите с развити иконимики в Западна Европа, с висок ваксинационен процент, отпускат ограничителните правила, в България, Румъния, Русия и Полша се затягат. Във Франция се е провел експеримент, дали се разпространява COVID-19 между ваксинирани. За целта в нощен клуб, на закрито, без маски са участвали само ваксинирани хора, за да се провери как и дали вирусът се предава. До 14 дни се очакват резултатите.

Коментарите са забранени.