Разбиха група за търговия с фалшиви стоки към Европа

232

Разкриха организирана престъпна група за търговия с фалшиви стоки към Европа. Четирима души са задържани за участие в схемата за престъпления против индивидуалната собственост и пране на пари. Арестите са извършени в рамките на операция, която е проведена на територията на областите Пазарджик и София.

Извършени са претърсвания и изземвания в над 20 обекта, след които жилищни сгради, складови помещения и автомобили. Иззети са над 5000 артикула, включително маркови дрехи и спортни обувки.

Според разследващите престъпната група е функционирала повече от година. Стоките били внасяни незаконно с автобус от Турция, препакетирани в Пазарджик, а след това изпращани към клиенти в Западна Европа. Назначена експертиза трябва да установи дали марковите дрехи са с оригинални щампи или не.

Предстои повдигане на обвинение на още две лица, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

„Разследваната организирана престъпна група е с участници български граждани. Адресно регистрирани живущи в Пазарджик и София, които осъществяват контрабанден внос от Турция на големи количества дрехи и аксесоари – реплики на популярни световни марки и организират последващата им продажба в страни от Западна Европа. Членовете на групата набавят стоката в Турция, внасят същата в пределите на страната. Транспортират я до складове за съхранение в София и Пазарджик. Препакетират стоката, осъществяват контакти с клиенти от Западна Европа и изпращат репликите на тези маркови стоки в Германия, Франция, Дания, Нидерландия, Италия, Швеция и Австрия. Доказателствата до момента сочат за лидерски функции на един от обвиняемите. Същият е 43-годишен безработен мъж от Пазарджик, който в крайна сметка е координирал и е давал задачите на всички други участници“, заяви Живко Пенев – зам. окръжен прокурор на Пазарджик.

Коментарите са забранени.