След 14 часа и преследване с дрон задържаха рецидивист

181

След 14 часа издирвателни дейности полицията задържа мъж, уличен в кражби от търговски обекти в цялата страна, съобщи Телемедиа.

В акцията край град Стрелча са използвани следово куче, дрон и лесничеи. Мъжът е криминално проявен, като вече е лежал 12 години затвора.

Повече от 40 са кражбите в досието на криминално проявения мъж от Пловдив. Обирал е магазини в няколко области – последният е в центъра на Стрелча. Оттам задига пари и цигари.

"Вратата е отворил професионално с някакви негови уреди. Охранителната система го издава и започва гонка", обясни собственикът на магазина Николай Нончев.

След като вижда, че полицията го настига извършителят изхвърля кашона с откраднатите цигари и скача във водите на река Стрелчанска Луда Яна. Оттам униформените губят следите му.

"Изключително голяма помощ оказа използването на дрон, тъй като имаме и специално обучени служители в областната дирекция за това, който покрива огромни територии и може много бързо да ни даде представа дали на тази територия има укриващ се човек. Разполага с такива добри технически средства, с камера с разделителна способност и има изключително голямо значение при извършване на оперативно-издирвателни действия", обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

В издирването се включват и полицаи със следово куче и лесничеи. След 14 часа е заловен и вече е в ареста, засега за 72 часа.

Коментарите са забранени.