БСТВ спира

436

Партийната телевизия на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ) спира временно, обявиха от „Позитано 20“.

От червената партия твърдят, че това се налага „поради преместване на студиата и техниката в друга сграда“, а екипът излиза в платен отпуск.

„Телевизията не спира временно, а завинаги. Натрупани са огромни задължения към НАП, към енергото заради неплатен ток, към доставчици и към бившия хладилен завод на Сточна гара, в който доскоро се намираха студиата на БСТВ“, обясни пред OFFNews член на широкото ръководство на БСП.

Според него истинската причина за спирането на телевизията на Нинова е, че няма пари. Медията през последните две години била изконсумирала парите от субсидията, които се полагат на червените партийните организации по места. Въпреки това успяла да натрупа и дългове за много сериозни суми.

Кадри на телевизията написаха в соцалните мрежи, че БСП трябва да реши от кой век е и да даде предпочитанията си само за едната медия. „Със сигурност няма пари за поддържане и на двете“, коментират те.

На „Позитано 20“ активно се обсъжда идеята партийният вестник „Дума“ да бъде преобразуван от всекидневник в седмичник. Идеята и тук е да се спестят разходи.

Коментарите са забранени.