Взривно устройство пред кортежа на главния прокурор

397

Инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал на пътя между София и Самоков. Според информация на БНТ главният прокурор е трябвало да пътува за Турция. Преди да замине е решил да отиде на среща с младши прокурори в района на Самоков.

Инцидентът е станал около 11:45 ч. между Самоков и село Ковачевци. При инцидента няма пострадали, заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров. Изясняват се обстоятелствата, на място има служители на ГДНП, представители на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб с всички служби.

В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев ще проведе съвещание със службите на МВР. Там информацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия, уточни Тодоров.

По неофициална информация на БНТ взривно устройство е избухнало пред една от колите от кортежа. Също по неофициална информация Гешев е бил в една от колите.

Според източници на „По света и у нас“ след избухването на взривното устройство на пътя има осколки.

Наш екип достигна до вилна зона Ярема, където автомобилите се спират от екип на полицията, на около 8-9 км. от мястото на инцидента.

От НСО към момента отказват коментар за инцидента.

От близо две години Иван Гешев се охранява от НСО, след като парламентът отне от главния прокурор Бюрото по защита и го прехвърли към Министерството на правосъдието.

Коментарите са забранени.