ИТН ще подкрепи правителство от експерти

178

„Има такъв народ“ ще подкрепи правителство от експерти, заяви лидерът на партията Слави Трифонов в изявление във Фейсбук.

„ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, а не да се пазари, не за да гони тяснопартийни интереси, не за да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета. Затова ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи. За да работи, трябва да има правителство, а за да свърши то нужната работа, трябва да е експертно“, каза Трифонов.

Ако сега няма редовно правителство, след три месеца проблемите ще са много по-големи, заяви той.

„Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще бъдем спокойни, защото сме направили това, което е правилно, защото така трябва и така работи държавата“.

Трифонов определи ситуацията в държавата като „отвратителна“.

„Заместник главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са там“.

Според него депутатите не са в състояние да поемат отговорност да съставят правителство, докато страната е на автопилот. Припомни, че сегашният бюджет спира да действа на 10 юни и държавата ще спре да функционира.

„Ние да не сме някаква сбирщина? Как така чужденците ни обичат, а ние се мразим дотолкова, че не можем да направим качествена съдебна система, не можем да си направим отговорен парламент и не можем да си направим правителство“, попита Слави Трифонов.

Коментарите са забранени.