Лена Бориславова: Това Народно събрание, което беше сформирано в тази сглобка, върши работа

Лена Бориславова, която е част от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ обясни в ефира на бТВ, че най-накрая има НС, което започва да отмята и да решава задачи от обществено значение.

„Това Народно събрание, което беше сформирано в тази сглобка, върши работа. Каква е промяната, в какво се състои тя – вече има истински дебат по политики, приети закони, отлагани с години, говори се за конституционна промяна“, заяви тя.

Бориславова обясни, че има готови текстове за протокол между управляващите коалиции ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По думите ѝ са важни текстовете вътре, а не наименованието. 

Бившият депутат изрази надежда, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще успее да убеди ГЕРБ и ДПС да подкрепят първоначалните идеи на политическата сила за конституционни промени.

Тя подчерта, че предстои едномесечно обществено обсъждане на внесените в парламента предложения. Именно в този период тя вижда шанс за разговори между политическите сили, за да се стигне до най-добрия вариант за промяна на основния закон.

По повод зверството над 18-годишната Дебора от Стара Загора представителят на ПП заяви, че подобна жестокост, агресия и унижение е абсолютно недопустима

„Тъжно, разгневяващо и обезсърчаващо е, че такива случаи се случват все още и не са изключение. Всичко това е една много тежка диагноза за общество, което и без друго е разделено“, обясни Бориславова.