БСП-София на среща с МВР заради МОЧА

100

Представители на коалиция „Левицата!“ и на БСП-София се срещнаха с ръководството на МВР. След разговора Костадин Паскалев от „Левицата!“ каза пред журналисти, че са поискали срещата във връзка с очаквано напрежение в четвъртък, когато предстои футболен мач.

На 17 август, след футболен мач, четирима души бяха задържани заради това, че са хвърляли димки и са нанесли щети по Паметника на Съветската армия в София.
Получихме уверението на министъра на вътрешните работи, че са образувани две досъдебни производства по повод на атаката на БОЕЦ от 17 август срещу четиримата извършители, каза Паскалев.

„Второ, поискахме да бъдем информирани за действията, които ще предприеме МВР за осигуряване на опазването на обществения ред в четвъртък. Получихме такива ангажименти и се надяваме, че те ще бъдат изпълнени в пълен обем“, допълни той.

Костадин Паскалев каза, че МВР е мобилизирало целия си ресурс. Той обясни, че в съответния ден има три големи мероприятия. Няма да се допусне пресичането на лъчовете на съответните мероприятия и отделно на това няма да бъдат допускани на територията на Паметника на Съветската армия съответните футболни фенове и други участници в организираните мероприятия в този момент, добави Паскалев. 

Коментарите са забранени.