След лятната почивка: Депутатите се завръщат на работа в Партийния дом

79

Депутатите се събират днес, точно в 09:00 ч., на първо заседание след лятната си ваканция. Есенният политически сезон стартира и на ново, но реално старо и вече познато работно място – в сградата на площад „Княз Александър I“ (бившия партиен дом) заради много нужен ремонт на традиционната сграда на жълтите павета.

Народните представителите се очертава да започнат ударно – с парламентаренконтрол и изслушване на министри.

Промени в Наказателния кодексвоенната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс също са сред предстоящите задачи през следващите дни.

Депутатите веднъж прекъснаха ваканцията си това лято, като се събраха и приеха промени в Закона за защита от домашното насилие след фрапиращия случай от Стара Загора и обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова.

Предстои да стане ясно и дали ще има лидерска срещу между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, след като си отправиха взаимни критики задочно.

Според председателя на парламента Росен Желязков организацията в сградата на Партийния дом ще е много по-оптимална, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи, и ръководството на парламента, а има и доста по-съвременни и добри условия за работа.

Коментарите са забранени.