Лидерска среща имало днес в троен формат – с ДПС, и заради конституцията

Лидерска среща в троен формат – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС е имало днес.

Това потвърди и шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като по-рано днес Кирил Петков от ПП-ДБ обяви, че партньорите са договорили приемането на 13 законодателни приоритета преди местните избори.

Говори се лично. Лидерите на партиите си говорят за приоритетите пред този политически сезон, обясни Атанасова. Тя потвърди присъствието на ДПС, „които и без това участват в разговора за подкрепа конституционни промени, защото тази сесия това ще е един от акцентите на пленарната зала и народните представители“.

Срещата е била днес, нека да е я опаковаме като лидерска, коментира Атанасова.

Срещи в работен порядък, нищо извънредно. Особено в днешния ден на траур обсъждахме как ще отстраним най-бързо щетите от бедствията, какви законодателни промени са нужни, обясни шефката на ПГ на ГЕРБ. 

Доверието се гради толкова трудно между нашите две политически коалиции, че всяко дума би била вповече и би натежала. Особено в днешния ден е по-важно да покажем смирение. Ще прегърна думите на г-н Денков, без коментар, каза Атанасова по повод признанието на премиера от по-рано днес, че още няма доверие на ГЕРБ и ще има такова, ако се изпълнят тежките ангажименти.