Георги Георгиев сезира прокуратурата за строеж в район „Възраждане“

74


Днес председателят на Столичния общински
 съвет Георги Георгиев е подал сигнал в прокуратурата срещу още едно разрешение за строеж в жилищен квартал. Този път заради гражданско недоволство в район „Възраждане“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Строежът пред блок 18 в Зона Б-5 на район „Възраждане“ се е оказал сходен казус на този в квартал „Овча купел“. Гражданите са се оплакали на председателя за строителството на нова сграда с площ от над 7000 кв.м. в близост до домовете им.

Поисках главният архитект на Столична община Здравко Здравков да установи дали има нарушения при строителството. Кметът на района г-жа Савина Савова ни съдейства напълно при проверката, за което ѝ благодаря. Резултатите са, че има нарушения в строителната документация и при определяне на отстоянията на новата сграда спрямо съществуващия голям жилищен блок.

Затова, след месец работа по случая и намиране на законови основания за това, днес сезирах прокуратурата и уведомих за това протестиращите граждани, които се обърнаха към мен преди няколко седмици за съдействие.

Благодаря и на тях за активната им позиция. Законът е над всички. И всички сме равни пред него.“, разказа за случая Георги Георгиев.

Коментарите са забранени.