Украйна съобщава за руски удари в Одеска област

114

Украйна съобщи за руски въздушни удари в Одеска област. От руска страна се посочва, че е била предотвратена украинска атака с дронове. Американски сенатори настояват спешно да бъдат изпратени на Киев ракети ATACMS. 

Русия е атакувала с дронове и ракети южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна. Украинските сили са унищожили шест безпилотни самолета и шест ракети, преди да достигнат целта си. Взривове отекнаха и в Харков. Съобщения за украински обстрел имаше в руската Белгородска област. Руската противовъздушна отбрана е свалила един украински дрон в Московска област и шест други, насочени към Кримския полуостров. 

Четирима американски сенатори призоваха президента Джо Байдън незабавно да предостави на Украйна ракети ATACMS с обсег около 300 километра, за да бъд попречено на руските войски да се закрепят на сегашните позиции до зимата. Според медийни съобщения Вашингтон е близо до подобно решение. 

САЩ управляват военните действия в Украйна, като доставят оръжия, а всъщност водят война срещу Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Коментарите са забранени.