ГЕРБ регистрира Антон Хекимян за кмет на София

87

От коалицията ГЕРБ-СДС регистрираха Антон Хекимян за кандидат за кмет на София в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Хекимян е доскорошен директор на „Новини и актуални предавания“ в bTV. В събота той изненадващо напусна позицията си, а в медията премина през цялата стълбица – стажант, репортер, редактор, водещ.

Представителите на ГЕРБ дойдоха в ЦИК начело със заместник-председателя на партията Томислав Дончев.

Дончев каза, че са изчаквали до последно, за да се вземе най-доброто решение кой да бъде кандидатът за кмет на столицата на партия ГЕРБ, а решението е взето не от гледна точка на партийния интерес, а за да се даде шанс на гражданското общество да гласува за личност.

Пред медиите Хекимян обяви, че решението не го е взел лесно.

„Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет“.

По думите му София трябва да бъде още по-модерен град.

„Да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени“, каза още той.

Според Хeкимян няма да бъдат забравени и големите инфраструктурни проекти, които по думите му трябва да бъдат довършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация.

„Получавайки предложението да бъда кандидат за кмет на София, си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна“, категоричен бе той и настоя, че в предстоящата предизборна кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

Посочи, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.