Председателски съвет в НС дискутира националната сигурност

149

Националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна е тема на започналия преди час в Председателски съвет в Народното събрание. 

За да се проведе Извънредният председателски съвет, дебатът по вота на недоверие в пленарна зала беше временно прекъснат и беше дадена почивка. 

В Извънредния съвет участват: председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на парламентарните групи и излъчените от тях заместник-председатели на парламента. От разпространеното от пресцентъра на Народното събрание видео от началото се вижда, че в нея се е включил премиерът Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. На кадрите, изпратени минути преди 12 ч., не се вижда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Снощи на Консултативната среща при президента заради евентуалните рискове за националната сигурност, шефовете на служби присъстваха, но Желязков, военния министър Тодор Тагарев, вътрешния Калин Стоянов и главен комисар Живков Коцев отсъстваха, въпреки отправените към тях покани. Партийните лидери също не бяха канени. Алтернативната среща днес се провежда далеч от очите на медиите. Единственото, което знаем за момента е, че след края ѝ участниците в нея ще направят изявления пред медиите. 

Коментарите са забранени.