Протест срещу две убийства блокира пътя Пловдив – Пазарджик

179

Близки и приятели на убитите младежи Димитър Малинов от Цалапица и Ангел Здравков от Пазарджик издигнаха искания за справедливи наказания за виновните за престъпленията. Те е събраха на протест на пътя Пловдив – Пазарджик при Орта хан и блокираха кръговото, като на място се образува голяма колона от автомобили, тъй като алтернативни маршрути няма. 

На около 30 минути протестиращите пропускат за десетина минути чакащите превозни средства. Поетапната блокада на Орта хан продължава до 18 часа.

Убиецът на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев все още се издирва с европейска заповед за арест, а близките му настояват той да бъде открит и върнат в страната. Според тях показанията на Бизюрев са от изключителна важност, защото могат да променят обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динков. Те са обвинени в укривателство на трупа на Митков.

21-годишният Ангел бе намушкан с нож от 18-годишния Никола Райчев заради ревност. Обвинението, което му е повдигнато е за непредумишлено убийство, което протестиращите не приемат. 

За приемането на законодателни промени, които да гарантират справедливи наказания се обявиха и близки на загинали при катастрофи. 

Коментарите са забранени.