Министър Гвоздейков: Доставките на пристанище „Росенец“ се разтоварват безпроблемно

124

Доставките на пристанище „Росенец“ се разтоварват безпроблемно, обясни в Бургас министърът на транспорта Георги Гвоздейков.
Той присъства в морския град на финализиране на европейски проект, чрез който се въвежда дигитална платформа за обработка на корабите в българските морски пристанища. Тя дава възможност за по-ефективно управление на товарите. 

Всеки товар се наблюдава на пристанище „Росенец“, каза министър Гвоздейков:
„Следим като цяло съвместно с Агенция „Митници“ всеки един товар. Засега няма проблеми. Разтоварени са от лятото, откакто сме влезли ние във владение, доста сериозни количества петрол“.
Министърът коментира изграждането на железопътната магистралата София – Бургас:
„Заложените проекти трябва да бъдат финализирани в края на 2026 година. Всъщност тогава изтичат и сроковете по Плана за възстановяване и устойчивост, така че, мисля, че това е един доста постижим срок, в който наистина българското общество ще има възможността да се възползва най-вече от модерния железопътен транспорт“.
Първият хеликоптер по проекта „Хемс“ трябва да пристигне в края на годината, обясни още Гвоздейков. Нова хеликоптерна площадка ще бъде открита в сряда в болницата в Панагюрище, посочи министърът.

Коментарите са забранени.