Музиканти призовават: Слушай музика, спаси лапичка

„Слушай музика, спаси лапичка“ е инициатива, която организаторите се надяват да превърнат в традиция – да се събират поне веднъж годишно музиканти, които милеят за животинките и да правят концерт, а със събраните пари да помагат за по-добри условия за бездомните животни в приютите.

Пианистката Надежда Цанова обедини усилия с ветеринарни клиники „Добро хрумване!“ и заедно ни канят на концерт с класическа музика на 18 ноември от 19.30 ч. в Централния военен клуб в София. Ще прозвучат едни от най-интересните произведения от Росини, Равел, Дебюси, Сен-Санс, Шуберт и Форе, посветени на животинския свят, в изпълнение на Надежда Цанова, Борислава Танева, Маргарита Илиева, Росен Идеалов, Петър Македонски, Деян Великов, Ана-Мария Крайчева, Атанас Кръстев, Силвана Пръвчева, Явор Желев, Катерина Петрова.

Билетите са на цена 25 лв и ще се продават преди събитието пред залата. Всички събрани средства ще бъдат дарени на организации, обгрижващи бездомни животни в София, Видин и Пазарджик.

Патрон на този специален концерт ще бъде принцеса Теодора фон Ауершперг – меломан и хуманитарист с благородническо потекло, която специално пристига от Виена за концерта в събота.