Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Турски товарен кораб с 12 души екипаж на борда е потънал край бреговете на Черно море на Турция по време на буря в неделя и властите не успяха да осъществят контакт с екипажа, заяви в понеделник вътрешният министър Али Йерликая, предаде Ройтерс.

Капитанът на плаващия под турски флаг Kafkametler съобщи в неделя сутринта, че корабът се движи към вълнолом край град Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщиха по-рано от кабинета на управителя на провинцията.

Али Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома. Регионът беше ударен от мощни бури в неделя и кабинетът на областния управител каза, че лошото време е попречило на въздушни и морски кораби да извършват издирвания.

„Когато неблагоприятните метеорологични условия се подобрят, дейностите по търсене и спасяване ще започнат незабавно“, посочи Йерликая пред репортери.

От Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации на Турция съобщиха, че на същото място други два кораба са заседнали в плитчините.