Вътрешният министър: Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие

144

След протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз са образувани  дисциплинарни производства срещу трима служители на реда – един командир на отделение и двама старши полицаи, които са отстранени от длъжност, съобщиха от МВР. Министър Калин Стоянов заяви, че не приема никакви форми на насилие – нито върху мирни граждани, нито върху полицаи.

„Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие. Както върху мирни граждани, така и върху полицаи“, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Всеки, който е упражнил насилие, ще бъде разследван и ще понесе отговорност, каза още министърът.

И аз искам обстоен анализ на всички форми на насилие, посочи той.

Според Стоянов работата на МВР не може да бъде поставена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на правомощията.

Вътрешният министър съобщи, че е разпоредил ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция, за да не се допускат в бъдеще подобни случаи.

Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз, категоричен беше Стоянов.

Министърът на вътрешните работи поздрави всички служители на МВР, които съвместно и отговорно са си свършили работата по време на протеста миналия четвъртък.

Бяхте обиждани, провокирани по всякакъв начин, удряни с камъни, изблъскаха ви с горящи контейнери, но въпреки това се справехте, отбеляза Стоянов и благодари, че полицаите не са допуснали погром в центъра на София.

Вътрешният министър е категоричен, че е недопустимо „някой да се меси в работата на МВР, както направи Кирил Петков“. Той добави, че не приема да се дават присъди от телевизионни студиа, като подчерта, че всеки е невинен до доказване на противното.

Коментарите са забранени.