Служители на СДВР на спонтанен протест пред НС

187

Стотици полицаи излязоха на протест пред сградата на парламернта с искане да спре политизирането на случилото се миналия четвъртък, когато в центъра на София имаше сблъсъци на футболни агитки и екипи на МВР малко преди 13 ч. Повечето останаха около час, колкото трае обедната им почивка. Присъстващите заявиха, че протестът им е спонтанен и призовават да спре да се политизира сблъсъка с футболни фенове на 16 ноември.  

Присъстваше и част от ръководството на СДВР. Протестиращите изказаха подкрепа към ръководството на МВР. Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР заяви:

Не желаем и категорично се разграничаваме от политизирането на Министерство на вътрешните работи. То беше в някакви допустими рамки, но от няколко дена вече чашата преля. Най-вероятно ще предложи ми и на СФСМВР да сезира нашите политически партньори – ние сме членове на Европейския полицейски съюз – но няма начин да оставим това заклеймяване на българския служител на МВР да продължава“.

На мястото дойде и вътрешният министър Калин Стоянов. По-късно днес той и висши полицейски ръководители ще бъдат изслушани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Коментарите са забранени.