Обстановката в област Велико Търново остава усложнена

390

Обстановката в област Велико Търново остава усложнена. 7-8 автобуса, пълни с пътници, изкараха нощта на пътя в село Поликраище, заради преспи от снегонавяванията на пътя Русе – Велико Търново. В 07.00 часа тази сутрин автобусите бяха пропуснати да продължат по пътя си.

Тази нощ от силния вятър са се образували преспи от 2-3 метра на пътя Русе – Велико Търново между селата Самоводене, Поликраище и Първомайци. Спрян е тежкотоварният трафик, а с него и автобусите, идващи от Русе. Хората не бяха бедстващи, имаха вода, храна и бяха на топло. Едното платно вече е отворено и трафикът постепенно се пропуска, включително и автобусите, заяви Венцислав Ангелов, директор на Областното пътно управление.

Проходът на Републиката е отворен за всички автомобили при зимни условия, както и пътят София – Варна през Великотърновска област. Затворени са всички пътища в община Павликени, заради снегонавявания, както и много отсечки във високопланинската част на община Елена.

Десетки са населените места без ток в региона, днес екипите продължават с отстраняването на авариите, има и много населени места без вода, заради прекъснатото електрозахранване на помпените станции.  Няма бедстващи хора, увери областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

Днес е неучебен ден за училищата в общините Велико Търново, Павликени, Лясковец, Сухиндол, селата в община Полски Тръмбеш  и в Стражица без град Стражица и село Камен. 

След като Топлофикация прекрати дейността си, държавата одобри еднократно обезщетение за абонатите, но първоначално обявената сума беше намалена, а за обществените потребители не бе предвидена компенсация.

Коментарите са забранени.