Пеевски към Денков: Ако не могат да се справят, да ме изберат за премиер, няма да избягам от отговорност

130

„Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи“.

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлайн, нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС. Това съобщиха от пресцентъра на формацията.

И още: „Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя.

И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората“, посочва Пеевски.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. 

„Аз го призовавам, ако иска той да излезе със снегорин, с лопата, с каквото иска и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде осигурена“, каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. „Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата – без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации“, призова Пеевски.

Коментарите са забранени.