Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Бюджет 2024

178

ГЕРБ ще подкрепи бюджета за догодина, предложен от финансовото министерство. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов след разговор с министъра на финансите Асен Василев. Василев, от своя страна, обяви, че за първи път от две десетилетия, през ноември, държавата е събирала повече приходи от данъци, отколкото е похарчила.

В кулоарите на парламента министърът на финансите Асен Василев заяви, че данъчните мерки вече дават резултат и отчете, че за последния месец има намаление на дефицита с 0.2 процентни пункта.

“За първи път, мисля че от над 20 години, ноември месец ще сме събрали повече данъци, отколкото държавата е похарчила. Ще имаме намаление на дефицита от 0,8, както беше в края на октомври, на 0,6 в края на ноември, което съвсем спокойно ни позволява да сме в трите процента за декември. Колкото и да се напънем, не може да ги изхарчим тези пари. Данъчните мерки за събиране на данъците започват да дават резултат, така че сме на път всъщност да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит от това, което е заложено”.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да иска оставката на министъра на финансите и изрази готовност за подкрепа за проектобюджета за следващата година.

“Бюджетът на Здравната каса ще бъде подкрепен. Бюджетът на държавата ще бъде подкрепен”.

Коментарите са забранени.