Мария Габриел е домакин на конференция за предизвикателствата пред външната ни политика

201

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде домакин на конференция, посветена на предизвикателствата и възможностите пред българската външна политика.

Задълбочаването на европейската интеграция на България, присъединяването на страната ни към Шенген до края на годината, приемането на еврото, както и членството ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, са част от външнополитическите приоритети на страната ни.

Приемането на национална стратегия за външната политика на България е важно, заради динамично променящата се международна и регионална обстановка в условията на конфликти и засилващи се заплахи от хибридни атаки и дезинформация.

Инициативата за провеждането на днешната конференция е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

На фона на ясните външнополитически приоритети като активното членство на България в ЕС и НАТО, участието на страната ни в стратегически и регионални партньорства, работата с българските общности в чужбина, както и ролята на културната дипломация, Мария Габриел смята, че е необходима дискусия, която да очертае параметрите на външнополитическите приоритети.

Идеята на вицепремиера е бъдат проведени серия от дебати по темата.

Коментарите са забранени.